Foreldremøte 9.trinn onsdag 30.august

Vi ynskjer velkommen til foreldremøte på 9. trinn onsdag 30.august kl. 19.00, auditoriet. På møtet vil vi informere om planar og aktuelle saker. Elevane har fått med seg skriv heim om møtet, men du finn det også her. 

Vel møtt! 

Avslutning på kjøkkenet

Då er vi snart ferdig med skuleåret, og elevane har hatt avslutning på kjøkkenet. Dei har fått vise kva dei har lært i løpet av året og har laga både salatar og kaker. Det vart ei fin stund rundt eit festdekka bord. 9b ved bordet komp

9b matbord

9a 2 ved bordet

Innovasjonscamp 9ABC

9. trinn har no hatt innovasjonscamp med temaet fornybar energi. Dette er eit samarbeid med Ungt Entreprenørskap v. Jørn Helgheim og SFE ved Jannicke Lindvik og Nils Ola Strand. Elevane fekk både teoretisk og praktisk innføring i ulike  typar fornybar energi. Bedrifta Moderne Varme underviste om korleis fjordvarme blir teke i bruk i varme-/ og kjølepumper, i tillegg til at elevane fekk sjå dette i praksis på Nordfjord sjukehus og på omsorgssenteret Hogatunet.

På dag to var det elevane sjølve som skulle prøve seg, og dei kunne velje mellom to oppdrag: Korleis skape innovasjon innan fornybar energi i eit nabolag eller på eit skip. Her var det mange gode og til dels nyskapande tankar, og elevane var ivrige i prosessen. 

Kvar gruppe presenterte si løysing klassevis, og det vart kåra ein vinnar i kvar klasse. Desse gjekk vidare til "superfinalen" der dei tre beste presentasjonane konkurrerte mot kvarandre.

Juryen skrytte av det arbeidet som var gjort i gruppene, men måtte til slutt kåre ein vinnar. Dette blei gruppe 3 frå 9C, først og fremst fordi dei hadde tatt innovasjon på alvor og skapt heilt nye løysingar. 

Dette blei ein kjekk og lærerik dag for elevane, og EUS takkar samarbeidspartane som var med på opplegget!

 

DELAR AV JURYEN I ARBEID:

IMG 3750 NYAST

 

  VINNARANE:

 IMG 3783 ny

Matematikkdag 9. trinn

Fredag hadde 9. trinn matematikkdag halve dagen. Elevane fekk prøve seg på ulike praktiske problemstillingar og konkurransar. Ei fin oppladning til påskeferien! :) 
IMG 20170407 134632

Internasjonal mat

Denne veke har 9. trinn laga rettar frå ulike land. Dei har konsentrert seg om landa; India/Kina, Italia, Spania og Hellas. Det har blitt laga mange spennande rettar som t.d. Tikka Masala og nanbrød. I tillegg har dei fortald om mattradisjonane til landet som dei har valt og knytt dette opp mot norske kostråd. 

 

Middagsrettar komp

Dessert komp

Invitasjon til årsmøte for 9. trinn

9. trinn skal ha årsmøtet sitt onsdag 5. april kl. 18.30. Då blir det høve til å få vite meir om noko av det elevane har arbeidd med dette året. Den nye kommunepsykologen, Marthe Oldren Smørdal, vil halde eit foredrag for dei føresette, og det blir sjølvsagt tid til god mat og prat!

Elevane har fått med invitasjon heim i dag, men denne finn du også her.  

Kjøtt på timeplanen

I veke 11 fekk elevane i 9. klasse lov til å boltre seg på kjøkkenet med å lage ulike kjøttrettar. Eitt av kompetansemåla i læreplanen er at elevane skal lage trygg og ernæringsmessig god mat, og forklare kva for næringsstoff matvarene inneheld. Dei skal og samanlikne måltid dei lagar sjølv med råda frå helsestyresmaktene. Derfor har elevane planlagt maten, og gjennom ei skriftleg oppgåve samanlikna sin mat med råda frå Helsedirektoratet. Veka før planla elevane kva rett dei skulle lage ved å nytte seg av nettsida matprat.no. I denne veka har dei laga ulike rettar som t. d biff med fløytegratinerte poteter, biff Stroganoff, biffsalat, svinekjøtt med bacon og fløytegratinerte poteter og alt vart servert med ulike grønsaker til. I tillegg diska dei opp med flotte dessertar som t.d. fruktsalat, tilslørte bondepiker, blåbærmuffins og cupcakes m.m. Her var det noko for ein kvar smak. Det er ikkje kvar dag at elevane kan boltre seg slik på kjøkkenet!

 Biff med fløtegratinerte poteter og saus

Lasse og co

Biff Stroganoff

A gjengen

Kokkekamp

Peder og co komp

9.klasse har fått jobba med kylling denne veka. Dei har fått bestemt rettane sjølve, har skrive bestillingslister og laga oppskrifter.  Det vart laga mange spennande rettar med kylling som vart fint servert, sjå bilete. 

 

20170130 103043 resized komp

 

Håvard og co komp

Fiskesprell

20170116 103937 resized komp

Denne veka har 9.trinn fått boltre seg med å lage ulike sjølvvalde fiskerettar på kjøkkenet. Dei har synt stor kreativitet og laga mange ulike rettar som lakseburgar, kokt laks eller laks i ostesaus til pasta. Det vart også laga mange gode dessertar. Alle rettane vart fin servert, sjå bilete. 

20170116 103524 resized komp

 

20170116 103858 resized komp